L’HABITACIÓ

2021, Mostra professional

El Centre Cultural La Marineta i Joventut Mollet presenten una mostra híbrida online i presencial de  projectes de les diferents edicions de L’Habitació del Farmacèutic des dels seus inicis. 

Aquest espai és un escenari virtual on conflueixen una selecció de projectes de creació audiovisual en un sentit ampli i multidisciplinari  que han participat en les diferents edicions donant forma i ànima a la mostra.

A partir del 7 de maig, en la planta baixa de la Marineta es podran visitar projectes de videoart, curtmetratge, videoclips i videomapping… de les creadores Júlia Aguilar, Lourdes Nicolich, Alba Rihe, i els creadors Sito Ruiz i Eudald Van der Pla.

"Moradores"

Albert Busquets

Fitxa tècnica

ALBERT BUSQUETS

 Fitxa tècnica 

 Artistes

Albert Busquets  / Asier Areizaga / Edmond Busquets

 Títol: MORADORES

 Curs: 2016

 Durada: 17 minuts 44 segons

 Format: Curtmetratge

SINOPSIS

Moradores estableix una relació entre una comunitat d’habitants marginats a la vall de Ribes, al Pirineu català del segle XIX, i els habitants que resideixen al poble avui en dia.

Guió: Albert Busquets / Realització i Edició: Albert Busquets i Asier Areizaga

"Groc"

Arantxa Encinas

Fitxa tècnica

ARANTXA ENCINAS

zazu_13, ae.dia (instagram)

Fitxa tècnica 

Artistes

Arantxa Encinas / Amanda Tirado / Helena Civit

Títol: GROC

Any: 2016

Durada: 4 minuts 47 segons

Format: Curtmetratge

SINOPSIS 

GROC tracta de projectar en una història la psicologia i tot el ventall d’associacions que té el color groc. Es basa principalment en la gran dualitat d’impressions positives i negatives que presenta aquest, i expressa aquesta dualitat a través d’una droga metafòrica. Utilitzant la sinestèsia i en referència a la teoria de Kandinsky, es pretén transmetre el color groc en imatge, música, so…   

 

Guió: Arantxa Encinas / Realització i edició: Arantxa Encinas, Amanda Tirado, Helena Civit

"Happy Burguer"

Carlos Pérez Reche

Fitxa tècnica

CARLOS PÉREZ RECHE

https://vimeo.com/184966220

Fitxa tècnica

Artista: Carlos Pérez Reche

Títol: HAPPY BURGUER

Any: 2016

Durada: 10 minuts 22 segons

Format: Curtmetratge

SINOPSIS 

Dos amics van a una hamburgueseria on acostumen a quedar, és l’aniversari d’un d’ells i sembla que l’altre no se’n recorda, per això el de l’aniversari està una mica decebut, a més està enamorat de la cambrera i aquesta no li fa cas, tot plegat fa que estigui enfadat. L’amic li dóna un regal, que no és el que sembla, però què fa somriure a l’amic de l’aniversari.

Guió i Direcció  CARLOS PÉREZ-RECHE  /  Actors JOAN CARLES SUAU, ALBERTE MONTES, ROBERTA PASQUINUCCI, EDUARD RIU /Direcció de Fotografia JOAN MARC SASTRE / Direcció d’art ARANTXA DELGADO / Direcció de Producció CARLES CAMBRES / Muntador BERNAT UDINA / Disseny de So MIGUEL JOU / Ajudant de Direcció IRENE C. RODRÍGUEZ / Ajudants de Producció EDU ROERICH, MARCO ROERICH, MARÍA LORENTE / Script MARC PUJOLAR, ALEX JAVALOYAS, JAVI SANZ / Direcció de Figuració MARÍA LORENTE / 2n Operador AARÓN BONILLA / Focus  CRISTINA MARTÍN / Aux. Cámara ARIADNA GARCÍA-PENCHE / Elèctrics DANIEL GARCÍA, DANIEL MARTÍN / Ajudants d’arts ALBA BRAVO, MARTÍN VALVERDE / Maquillatge i Perruqueria LEIRE SÁNCHEZ / Vestuari NÚRIA GUARDIA, PATRICIA RAMO / Postproducció FELIPE BRAVO / Disseny gràfic RAÚL NAVARRO / Ajudants de muntatge MARÍA AGUADO, ÀRUA IBRAHIM / So directe DÍDAC MEYA, ANNA HARRINGTON, LAIA CASANOVAS, GUILLEM GARCIÍA-PETERS, YUSE RIERA / Adr FERNANDO CARRILLO, ARTUR SAMPERE, TONI SORIANO

"He leído esta..."

Celeste Marí

Fitxa tècnica

CELESTE MARÍ, BLANCA UTRILLAS I DUNA VALLÈS

https://inmediaresmagazine.wordpress.com/2015/06/05/he-leido-esta-oferta-de-trabajo-y-no-me-he-podido-resistir-a-contestarla/

https://www.youtube.com/watch?v=sODoCaxKpWk

Fitxa tècnica

Artistes

Celeste Marí, Blanca Utrillas i Duna Vallès

Títol

 He leído esta oferta de trabajo y no me he podido resistir a contestarla

Any: 2016

Durada: 29 minuts

Format: Vídeoart

SINOPSIS

He leído esta oferta de trabajo y no me he podido resistir a contestarla 

correspon a un tuit que es retwiteó milers de vegades convertint-se en trending topic en Twitter. El vídeo consisteix en la repetició fins a l’absurd del missatge que tant es va repetir en el seu moment. Amb aquestes intervencions busquem entendre la magnitud del fenomen de l’efecte viral que els mitjans ofereixen avui dia. Una de les maneres per a realment entendre la magnitud de la viralización, és reproduint-la en un mitjà diferent. És per això que hem decidit entendre la situació humanitzant-la i amb això insistir i repetir la primera frase de la notícia que @_JorgeT va publicar i amb això va desencadenar els 9400 retuits.

Realització i Edició: Celeste Marí, Blanca Utrillas i Duna Vallès

"Nothing is real"

Emili Argemí

Fitxa tècnica

 

EMILI ARGEMÍ

https://vimeo.com/emiliargemi

https://www.youtube.com/channel/UC4GdLn58lnbZXbuFL2FVExA

https://www.instagram.com/ulfurislost/

Fitxa tècnica

Artista: Emili Argemí

Títol: NOTHING IS REAL

Any: 2017

Durada: 4 minuts 53 segons

Format : Videoart (found footage)

SINOPSIS

Nothing is Real és un  film curt en forma de found footage que busca treure a la llum preguntes que solem enterrar en la profunditat del nostre ser per por a que les respostes a aquestes, no concordin amb el nostre concepte interior de la nostra pròpia realitat, identitat i personalitat, deixant  així como protagonista d’aquesta historia lo desconegut, el mar de l’inconscient.

Guió i realització: Emili Argemí

"Mitosi"

Helena Civit

Fitxa tècnica

HELENA CIVIT

www.instagram.com/ckhelena

Fitxa tècnica

Artista: Helena Civit

Títol: MITOSI

Any: 2017

Durada: 4 minuts 05 segons

Format: Videoart (found footage)

SINOPSIS 

Aquest vídeo pretén ser un experiment visual: un exercici d’associació, una compilació onírica d’imatges amb un fil conductor formal més que no narratiu o conceptual. A través del joc visual, que té certa intenció poètica, intento portar les diferents escenes a l’abstracció i potenciar els seus aspectes geomètrics, cromàtics… Per una banda, s’estableixen paral·lelismes i similituds, així com relacions de complementació; però també es crea un espai d’on poden sorgir impressions, idees, conceptes nous…

Guió i Direcció: Helena Civit 

"Learning to live"

Ithan Gibla

Fitxa tècnica

ITHAN GIBLA

http://ithangibla.tumblr.com/

Ithan GiBla (Facebook)

 Fitxa tècnica

 Artista: Ithan Gibla

 Títol: LEARNING TO LIVE

 Any: 2017

 Durada: 3 minuts 34 segons

 Format: Videoart – Found Footage 

SINOPSIS 

Amb la consciència de l’estèril d’una vida sense il·lusions

 Aquesta obra de found footage estableix una relació de tensió entre el que ens explica l’àudio i el que ens mostren les imatges. Per una part l’àudio, ens explica la història d’una jove parella que comença a viure la vida adulta. En canvi, les imatges són extretes d’un documental sobre una alternativa moderna als hospitals psiquiàtrics infantils. Així doncs, aquestes imatges i àudios seleccionats configuren una nova narrativa. Junts estableixen un monòleg curiós i entretingut que ens parla de certs aspectes que formen part dels discursos més actuals sobre com s’entén la realitat del dia a dia mitjançant la història d’aquests dos nens que personifiquen clixés seguint un rol de vida típic que tothom podria i hauria de desitjar.

 

Guió, Direcció i Muntatge: Ithan GiBla

"El último acto"

Felipe de la Cruz

Fitxa tècnica

FELIPE DE LA CRUZ GONZÁLEZ

Fitxa tècnica

Artista: Felipe de la Cruz González

Títol: EL ÚLTIMO ACTO

Any. 2012

Durada . 4 minuts 3 segons, Mini DV

SINOPSIS

Un inspector de policia promociona i és traslladat. És el seu últim dia a la seva comissaria i al final del servei vol celebrar-ho amb els seus companys, però les coses canvien quan reben un avís des de la comissaria…

Director: Felipe de la Cruz González

Actors: Alex Garfagnini y Mónica Ballesteros

"Negra"

Júlia Aguilar

Fitxa tècnica

JÚLIA AGUILAR GÓMEZ

Fitxa tècnica

 Artista: Júlia Aguilar Gómez

 Títol: NEGRA

 Any: 2017

 Durada: 3 minuts 21 segons

 Format : Videoart en bucle

SINOPSIS 

A partir del Romance de la Pena Negra de Federico García Lorca, he creat una performance documentada en vídeo, que també es pot utilitzar com a instal·lació.Vaig començar realitzant un estudi previ i un anàlisi del poema, per a nodrir-me totalment del missatge i de l’ànim comunicatiu de l’autor, necessari per a poder basar una obra en ell i crear un discurs acord al romance. Per a aquesta obra volia parlar sobre la pena i la «mort en vida», sovintment arraigada a la propia existència humana, i l’ànim de intentar sobreviure i acceptar això. A través del personatge de Soledad Montoya creo un diàleg entre el cos i la tela, que són els unics elements que intervenen. 

 

Guió i realització: Júlia Aguilar Gómez

"Teleapàtic"

Sito Ruiz

Fitxa tècnica

SITO RUIZ

Sito Ruiz – @sitoruiz / Realització, edició de vídeo & motion graphics / vimeo.com/sitoruiz

Fitxa tècnica 

 Artistes: Sito Ruiz / Esteve Puig

 Títol: TELEAPÀTIC / Minova

 Curs: 2019

 Durada: 5 minuts 44 segons

 Format : Videoclip  

Guió, Direcció i Muntatge SITO RUIZ & ESTEVE PUIG / CGI Director & Visual Development artist OSCAR PECO / Direcció de Fotografia VÍCTOR CATALÀ / Direcció d’art ESTEVE PUIG / SITO RUIZ / OSCAR PECO / Foquista FEDE PÉREZ / Gaffer POL PEITX / Elèctric DANI ÁLVAREZ / Steadycam ALBERTO OJEDA / Ajudant de Direcció JOSE C. JIMÉNEZ / Script MARC COLLADO / Actor BEN VINNICOMBE / Postproducció & fx OSCAR PECO / ANTONIO GÓMEZ / SITO RUIZ / ESTEVE PUIG / Vestuari MARC CAMPOY / Producció JESÚS MARTÍNEZ / Colorista MONCHO SÁNCHEZ / Disseny de So DANI TRUJILLO / ORIOL TIÓ

 

"Snaff"

Uxía Suárez

Fitxa tècnica

UXÍA SUÁREZ 

Instagram: @bbyxya

Fitxa tècnica 

Artista: Uxía Suárez García

Títol: SNAFF

Any: 2018

Durada: 1 minut 24 segons 

Format : Videoart 

SINOPSIS

Col·lecció de ‘edits’ horteres.

Guió, Realització i Edició: Uxía Suárez García

"What I talk, I dream"

Mireia Juanals Garcia

Fitxa tècnica

MIREIA JUANALS I GINTARE GAIGALAITE

Fitxa tècnica

Artistes

Mireia Juanals Garcia i Gintaire Gaigalaite

Títol: What I talk, I dream

Any: 2018

Durada: 4 minuts 36 segons

Format: Curtmetratge documental

SINOPSIS

What I talk, I dream és un curt documental narrat en primera persona que ens endinsa a la vida de Wayne Lee , un poeta sense sostre que viu als carrers de Southend –on-Sea un petit poble d’Anglaterra. El curtmetratge gira al voltant de la seva poesia i de com aquesta li ha salvat la vida sent la seva única companya i amiga.

 

Guió: Mireia Juanals Garcia i Gintare Gaigalaite

"Construir una batalla"

Martina Mefano Fioretti

Fitxa tècnica

MARTINA MEFANO 

https://www.instagram.com/mammart/

https://www.youtube.com/user/13martiina/videos

https://www.youtube.com/watch?v=7SahizZM1_s&t=2s

Fitxa tècnica

Artista: Martina Mefano 

Títol: CONSTRUIR UNA BATALLA

Any: 2019

Durada: 20 minuts 

Format : Curtmetratge / documental

SINOPSIS

Construir una batalla és una proposta en forma de curtmetratge/ documental: una peça audiovisual de 20 minuts dividida en 8 episodis.

En aquests 8 capítols trobem una visita guiada de violència virtual. Allò que inicia la ruta és una proposta que li faig al meu germà: -­‐ensenya’m totes les maneres de matar que s’hi troben dins el videojoc Nico (el meu germà) m’ho narra tot com si fos una enciclopèdia de la violència.

Va sorgint un diàleg entre els dos que ens allunya de la curiositat inicial.

 

Guió i productor: Martina Mefano Floretti

"Cartes al meu fill"

Nina Solà

Fitxa tècnica

NINA SOLÀ

https://vimeo.com/140767159

Fitxa tècnica

Artistes

Nina Solà, Júlia Girós, Pol Picas

Títol: CARTES AL MEU FILL

Any: 2015

Durada: 47 minuts 48 segons 

Format : Migmetratge 

SINOPSIS

Eudald Carbonell, reconegut arqueòleg, antropòleg i científic català, i Patricia afronten la dura missió d’educar i fer de pares de Olopte, el seu primer fill de gairebé quatre anys. Eudald sent la necessitat de transmetre el llegat del seu coneixement al seu fill, però la seva ocupada vida professional li impedeix passar tot el temps que voldria amb ell. Després de tota una vida estudiant l’evolució de l’espècie humana, ara s’haurà d’enfrontar al temor que amb 60 anys potser no podrà veure créixer al seu fill.

 

Guió: Nina Solà

Realització i Edició: Júlia Girós i Pol Picas

"WARMING DUB"

Albert Liza

Fitxa tècnica

ALBERT LIZA

http://kabasumusic.tumblr.com/

https://www.facebook.com/kabasudub/

https://www.instagram.com/kabasu_dub/

Fitxa tècnica 

Artista: Albert Liza

Títol: WARMING DUB

Any: 2017

Durada: 4 minuts 41 segons

Format : Vídeo art en funció de vídeo clip.

SINOPSIS

Vídeoart creat a partir d’una peça de música electrònica. Vídeo on s’experimenta amb la música, ritme i l’estètica de l’animació vintage. A partir d’imatges d’arxiu amb llicència Creative Commons de Walt Dysney des del portal archive.org. El vídeo és pensat per difondre a Youtube. Al tema col·laboren altres membres del projecte com ara el guitarrista Xavier Lombard i el ‘sound designer’ Xavier Lizarraga.

Guió: Albert Liza

"El novato"

Tony Cayuela

Fitxa tècnica

TONY CAYUELA

Fitxa tècnica 

Artista: Tony Cayuela

Títol: EL NOVATO

Any: 2014

Durada: 4 minuts 58 segons 

Format : Curtmetratge 

SINOPSIS

Dos assassins es reuneixen per donar un cop, però per a un d’ells és la primera vegada. I ja se sap que les primeres vegades sempre són difícils.

 

Direcció i guió: José Campillo

Actors: Tony Cayuela i Jordi Ra

Realització: Angel Chanclón, Carla Cunill, Oscar Esteve, Sergio Guerra i Enric Nogueras

"Al final del día"

Felipe de la Cruz

Fitxa tècnica

FELIPE DE LA CRUZ GONZÁLEZ

Fitxa tècnica 

Artista: Felipe de la Cruz González

Títol: AL FINAL DEL DIA

Any: 2013

Durada: 16 minuts 09 segons

Format: Curtmetratge

SINOPSIS

Quan acaba la jornada laboral, una parella es retroba a casa però ja no es comunica, és el final del dia.

Guió i realització: Felipe de la Cruz González

Actors: Alex Garfagnini y Marina Tarrats

"Hogar, hogar"

María Codina, Carlos Alonso

Fitxa tècnica

CARLOS ALONSO I MARÍA CODINA

https://escac.com/films/hogar-hogar/

https://vimeo.com/69572002


Fitxa tècnica

Artista: María Codina i Carlos Alonso

Títol: Hogar, hogar

Curs: 2013

Durada: 17 minuts 44 segons

Format: Curtmetratge

SINOPSIS

Bea i Alan viuen en un búnquer. Ella vol tenir un fill. Ell no. Viuen refugiats d’un exterior apocalíptic, condemnats a entendre’s. Arriba el dia en què les reserves de menjar s’esgoten, i la parella haurà d’enfrontar-se a una temuda i ineludible situació: sortir a l’exterior.


Guió: CARLOS ALONSO I FERNANDO POLANCO / Realització i Edició: CARLOS ALONSO I MARÍA CODINA (fotografia) / Actors LETICIA COLERA, EDUARD BUCH, JESÚS IBAÑEZ BRAVO, OLIVER ALBERT / Compositor Rectangle Label / Director d’art GUILLE F. SANTANA / Director de Producció MÓNICA VÉRTIZ / Muntador FELIPE BRAVO / Script ORIOL RIGATA / Vestuari ISIS VELASCO, HELENA RUIZ  / Maquillatge i Perruqueria VIRGINIA MARTÍNEZ / VFX LAURA PEDRO / Making of JOSÉ SIERRA

 

Guió: Nina Solà

Realització i Edició: Júlia Girós i Pol Picas

"El meu avi"

María Escura i Beatriz Amado

Fitxa tècnica

MARÍA ESCURA PÉREZ I BEATRIZ AMADO-LORIGA

Fitxa tècnica

Artistes: María Escura Pérez

Títol: EL MEU AVÍ 

Any: 2015

Durada: 6 minuts 05 segons

Format: Curtmetratge

SINOPSIS

Imaginin que un dia, sobtadament, se n’adonen. Han estat durant anys buscant una
persona que els estimi incondicionalment. Sí, això a vegades passa, els ho asseguro. I imaginin que, de cop, i sense saber ben bé el perquè, se n’adonen. És ell. I ell és el seu avi.
La Maria té setze anys i a l’escola li han demanat que parli d’algú molt especial, d’algú de qui se’n senti molt orgullosa. «El meu avi» és aquesta carta d’amor. La de la Maria, al seu avi Maxi.

 

Guió: Maria Escura

Realització i Edició: Bea Amado-Lóriga

"Todo homem"

Opoloh

Fitxa tècnica

OPOLOH

https://youtu.be/ztJoFUYt_8Y

Fitxa tècnica

Títol: TODO HOMEM

Any: 2018

Durada: 4 minuts 28 segons

Format: Videoclip

SINOPSIS

Cançó de Caetano Veloso, Zeca Veloso i Moreno Veloso. A las mares del món, presents, passades  i futures.

 

Ballarina i filles: Natalia Freixas, Fiona y Noa / Cámera B: Antonio Povedano / Gravación áudio: Oliver Polo / Mezcla áudio: Diego Pedragosa / Direcció: Eduardo Laborda

Gravada en el Centre Cultural La Marineta (Mollet del Vallès, 2018).

L’HABITACIÓ DEL FARMACÈUTIC

Destacats

FARMACOPEA

L’any 2016 els creadors i músics Marco Dominichetti i Jaume Munsant (Núvol de fum) creen Farmacopea una performance experience on l’art sonor i la llum són els epicentres d’una experiència presencial única. Des d’aleshores Farmacopea ha tingut formes diferents sempre presents en les estances de La Marineta.

ESCENARI NÚVOL DE FUM

L’ANY 2019 Jaume Munsant coordina l’escenari Núvol de fum  ( Música ambient i electrònica minimalista · Radio Mollet) i presenta a la creadora Nara is Neus, i als creadors Corazón Bicéfalo i Sustainer.

VIDEOS DE DIFUSIÓ

Del 2016 al 2019

 «L’habitació del farmacèutic»

Mostra 2019

2019, Vídeo de difusió

Mostra 2018

2018, Vídeo de difusió

Mostra 2017

2017, Vídeo de difusió

Mostra 2016

2016, Vídeo de difusió

Participants

Albert Busquets – «Moradores»

Curtmetratge

Arantxa Encinas – «Groc»

Curtmetratge

Carlos Pérez Reche – «Happy Burguer»

Curtmetratge

Celeste Marí – «He leído esta oferta de trabajo y no me he podido resistir a contestarla»

Vídeo

Emili Argemí – «Nothing is real»

Videoart (Found footage)

Helena Civit – Mitosi

Videoart (Found footage)

Martina Mefano Fioretti – «Construir una batalla»

Curtmetratge / documental

Nina Solà – «Cartes al meu fill»

Migmetratge

Maria Escura / Beatriz Amado-Loriga  – «El meu avi»

Curtmetratge

Ithan Gibla – «Learning to live»

Videoart (Found footage)

Felipe de la Cruz – «El último acto»

Mini DV

Júlia Aguilar – «Negra»

Videoart en bucle

Sito Ruiz – «Teleapàtic»

Videoclip

Uxía Súria – «Snaff»

Videoclip

Mireia Juanals Garcia – «What I talk, I dream»

Curtmetratge documental

Opoloh – «Todo homem»

Videoclip

Tony Cayuela – «El novato»

Curtmetratge

Carlos Alonso / Maria Codina – «Hogar, hogar»

Curtmetratge

Direcció

Carrer de l'Església, 7
08100 Mollet del Vallès
cclamarineta@molletvalles.cat

Horaris

Dilluns - Divendres: 15.15h – 21.30h
Caps de setmana: segons mostra
Vacances: 1-31 Agost

Segueix-nos